Projecten

Meedoen met een plastic-afval-vrije toekomst?

Projecten

Upp! helpt lokale overheden en bedrijven om plastic-afval-vrij te worden. Samen met de  betrokken partijen werken wij op verschillende locaties in Nederland en Vietnam aan het opzetten van Circular Plastic Innovation Centers. We hebben een aantal projecten ter illustratie uitgelicht.

Bedrijventerreinen

Upp! wil een pilot-fabriek neerzetten in het havengebied van Amsterdam om daar plastic afval te verwerken tot duurzame en recyclebare producten die ook weer bij de deelnemende bedrijven of in het havengebied worden afgezet. Hiermee wordt voorkomen dat plastic afval de verbrandingsovens ingaat of op de vuilstortplaatsen terecht komt. In dit project gaan we samenwerken met de Haven van Amsterdam en met Renewi.

Een plastic-waste-vrije luchthaven

Tijdens de Circulaire Economie Accelerator van de Provincie Noord-Holland, GO!-NH hebben de circulaire plastic start-ups E-waste Arcades, Polimeer, RUIK en Upp! de handen ineengeslagen om samen met de provincie Noord-Holland ervoor te gaan zorgen dat de bedrijven op en rond Schiphol – en Schiphol zelf – plastic-afval-vrij worden. De eerste de-facto plastic-afval-vrije luchthaven ter wereld.

Niet praten maar doen!

Ho Chi Minh City, Vietnam

De grootste afvalinzamelaar in Ho Chi Minh City runt een pilot in Tan Phu dustrict samen met Unilever om gescheiden afval in te gaan zamelen. Aansluitend daarop is Upp! voornemens om samen met de afvalinzamelaar een sorteer-was-maal installatie en een palen en planken fabriek neer te zetten, zodat er bankjes, plantenbakken en voetpaden voor de openbare ruimte in Tan Phu gemaakt kunnen worden en de inwoners kunnen zien waarom ze goed gescheiden in moeten zamelen.

Minh Khai & EcoPark Hanoi

EcoPark Hanoi is een groene woonwijk vlakbij Hanoi. De management company heeft de ambitie om ook het afval zoveel mogelijk te recyclen en hergebruiken. Wij gaan dat samen met EcoPark Hanoi opzetten en zullen het gesorteerde plastic afval laten sorteren, wassen en malen in Minh Khai Plastic Craft Village op nog geen 10km afstand. Samen met de family owned businesses van Minh Khai Plastic Craft Village wil Upp! ook daar een Circular Plastic Innovation Center opzetten waar nieuwe producten voor de stadsuitbreiding van EcoPark Hanoi ontworpen en gemaakt worden. Een primeur voor Zuidoost Azië.

Recycled Park Can Tho

In Can Tho, hoofdstad van de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam, gaan Upp!, de stichting Recycled Island, de Hogescholen Arnhem-Nijmegen (HAN) en Zeeland (HZ) samen met de People’s Committee van Can Tho, de Can Tho en An Giang Universities plastic afval uit de Mekong Rivier vissen. Dit plastic afval zal worden gesorteerd en gemalen en vervolgens in eerste instantie worden gebruikt om er een drijvend park mee te maken. Ook wordt een modulair drijvend systeem ontwikkeld van gerecycled rivier plastic waarmee amphibious houses climate-change resistant kunnen worden gemaakt. Ook kunnen deze systemen worden gebruikt voor bijvoorbeeld fish-farms, drijvende huizen en steigers of aquaculture.

WWF and Phu Quoc

Op Phu Quoc heeft het WWF een community project opgezet om het strand en de directe omgeving van het dorp vrij te houden van plastic afval. Maar met het plastic afval moeten we ook wat doen. Upp! laat een workshop ontwikkelen waarmee palen en planken kunnen worden gemaakt voor de resorts en hotels in de directe omgeving. Die zijn hierbij gebaat want krijgen een plastic-vrij strand en er wordt daadwerkelijk iets gedaan aan de grote dumpsites met plastic afval.

Ook plastic-afval-vrij worden?