We RE-Plastic.

Together with Upp! towards a circular and plastic waste free future

Meedoen aan een plastic-afval-vrije toekomst?

why

300 miljoen
ton plastic

Elk jaar voegen wij meer dan 300 miljoen ton plastic afval toe aan de enorme afvalberg die we al hebben. Minder dan 10% hiervan wordt hergebruikt of gerecycled. Om verbranding en storting drastisch terug te dringen en geen plastic in het milieu en de oceanen te laten verdwijnen, moeten we ons afval meer en beter recyclen en hergebruiken.

Uiteraard moeten de single-use-plastics uitgebannen worden, de productie en het gebruik van ’nieuw’ plastic aan banden gelegd worden en moeten we ervoor zorgen dat er geen plastics meer in omloop gebracht worden die moeilijk of niet te recyclen zijn. Maar vooral ook moeten we die afvalstroom verkleinen en de berg plastic afval opruimen door hergebruik en recycling.

 

how

Samen, local2local en circulair

Wij kunnen gemeenten, bedrijven en landen helpen om veel meer en veel beter plastic te recyclen. Door te kijken naar de hele waardeketen. Door verbeteringen in de inzameling, in het sorteren en veel meer van ons plastic afval te hergebruiken als grondstof voor nieuwe, duurzame en 100% recyclebare producten voor lokale toepassing. Dus moet er ook samen met lokale ontwerpers, architecten en productontwikkelaars gekeken worden naar nieuwe producten en toepassingen in met name de eigen omgeving. Lokaal en volledig circulair, zodat het plastic afval dat wij verwerken nooit meer afval hoeft te worden. Upp! naar een afvalloze en circulaire wereld!

250 miljoen kilo plastic afval per jaar redden van verbranding, stortplaatsen of uit onze oceanen

Dat is onze ambitie voor 2025. En dat willen we in minstens 5 landen en in meer dan 10 afvalloze steden over de hele wereld doen. En omdat het duidelijk is dat er veel moet gebeuren om de wereld niet te laten stikken in al het plastic, hopen we natuurlijk op een nog veel grotere impact. Aan ons zal het niet liggen, doet u mee?!

goal

Upp! wil ons plastic afval probleem oplossen. In 2025 willen we 250 miljoen kilo per jaar verwerken tot duurzame en 100% recyclebare producten. Ambitieus? Jazeker!, Mogelijk? Yes we can! Nodig? Heel erg!. Wij kunnen dit zeker niet alleen. Wilt u ook impact maken? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op.