Over ons

Upp! is een social enterprise met als doel plastic afval te redden uit de verbrandingsovens, de stortplaatsen en uit de oceanen. Opgericht begin 2017 is Upp! actief in Vietnam, Singapore en Nederland. Upp! kijkt op een systemische wijze naar de gehele plastic afval supply chain en sluit deze lokaal en circulair.

Wij zijn sociaal en impact gedreven en willen een wezenlijk verschil maken. Onze BHAG (Big Hairy Audicious Goal) is om in 2025 meer dan 250 miljoen kilo plastic afval uit de verbrandingsovens, van de stortplaatsen en uit de oceanen te redden. In zeker 5 landen en meer dan 10 plastic-afval-vrije steden. Dit is zeker ambitieus maar ook zeker mogelijk en heel erg noodzakelijk. In plaats van te praten en te onderzoeken gaat Upp! het doen.

Samenwerken, teamwork, transparantie en goed communicatie zijn belangrijk binnen Upp! Out-of-the-box denken mag. Anders zijn mag. Alleen met disruptie zullen we de transitie naar een circulaire samenleving kunnen waarmaken. Wij houden van diversiteit. Daarnaast vinden wij dat we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties na moeten streven.

Ook plastic-afval-vrij worden?

The Upp! team

Hai Ngo

Hai Ngo is in 2019 bij het team gekomen als project manager voor Upp!. Hai heeft Duurzaam Toerisme gestudeerd aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden en is als Vietnamese zeer betrokken bij de Upp! projecten in Vietnam. Met Vietnamees als native language een zeer waardevolle aanvulling op het team.

Jan Jaap Folmer

Upp! is opgericht en wordt geleid door Jan Jaap Folmer. Een gedreven netwerker en teamspeler met een enorm doorzettingsvermogen. Jan Jaap heeft een aantal jaren in het plastic gezeten en vindt dat het anders moet. Lokaal, samen en circulair zijn de drie sleutelwoorden. Circulair is de toekomst en is alleen maar te realiseren als het samen gebeurd met de nodige transparantie en openheid. En we moeten de oplossing lokaal vinden. Wie plastic afval maakt moet het ook opruimen.

Marije Kock

Marije Kock is als senior Circular Impact Maker en Expert actief voor Upp! in Vietnam. Met een industrial design en project management achtergrond een grote aanwinst voor Upp! om contacten te onderhouden met vele NGO’s en overheden in Hanoi en de business te ontwikkelen. Ook geeft ze de nieuwe projecten en samenwerking met stakeholders een nieuwe impuls. Ook hier moet de wereld anders, duurzamer en meer circulair. Marije gaat ervoor zorgen.

Rob Lefeber

Rob Lefeber heeft samen met Jan Jaap Folmer in een innovatief partnership met de gemeente Almere en de provincie Flevoland het business model van Upp! opgezet als voorstel voor de Plastic Fabriek in Almere. Ook hebben zij samen de Plastic Free Oceans Accelerator van de Impacthub Amsterdam en het WWF als ook de Go!-NH Circular Economy Accelerator van de provincie Noord-Holland doorlopen. Rob is als circulaire expert en adviseur verbonden aan Upp!.

Ook plastic-afval-vrij worden?