Over ons

Upp! is een social enterprise met als doel plastic afval te redden uit de verbrandingsovens, de stortplaatsen en uit de oceanen. Opgericht begin 2017 is Upp! actief in Vietnam, Singapore en Nederland. Upp! kijkt op een systemische wijze naar de gehele plastic afval supply chain en sluit deze lokaal en circulair.

Wij zijn sociaal en impact gedreven en willen een wezenlijk verschil maken. Onze BHAG (Big Hairy Audicious Goal) is om in 2025 meer dan 250 miljoen kilo plastic afval uit de verbrandingsovens, van de stortplaatsen en uit de oceanen te redden. In zeker 5 landen en meer dan 10 plastic-afval-vrije steden. Dit is zeker ambitieus maar ook zeker mogelijk en heel erg noodzakelijk. In plaats van te praten en te onderzoeken gaat Upp! het doen.

Samenwerken, teamwork, transparantie en goed communicatie zijn belangrijk binnen Upp! Out-of-the-box denken mag. Anders zijn mag. Alleen met disruptie zullen we de transitie naar een circulaire samenleving kunnen waarmaken. Wij houden van diversiteit. Daarnaast vinden wij dat we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties na moeten streven.

Ook plastic-afval-vrij worden?

The Upp! team

An Tran

An Tran is de Circular Impact Maker in Ho Chi Minh City, Vietnam, met een ijzersterk netwerk in de waterwereld in het zuiden van Vietnam (de Mekong Delta). An is betrokken en de drijvende kracht achter onze projecten in Ho Chi Minh City en in Can Tho. Ook vertegenwoordigd zij the Ocean Cleanup in Vietnam.

Jan Jaap Folmer

Upp! is opgericht en wordt geleid door Jan Jaap Folmer. Een gedreven netwerker en teamspeler met een enorm doorzettingsvermogen. Jan Jaap heeft een aantal jaren in het plastic gezeten en vindt dat het anders moet. Lokaal, samen en circulair zijn de drie sleutelwoorden. Circulair is de toekomst en is alleen maar te realiseren als het samen gebeurd met de nodige transparantie en openheid. En we moeten de oplossing lokaal vinden. Wie plastic afval maakt moet het ook opruimen.

Marije Kock

In het Noorden van Vietnam is Marije Kock de laatste aanwinst van Upp!. Met een industrial design en project management achtergrond een grote aanwinst voor Upp! om contacten te onderhouden met vele NGO’s en overheden in Hanoi. Ook geeft ze de nieuwe projecten en samenwerking met stakeholders een nieuwe impuls. Ook hier moet de wereld anders, duurzamer en meer circulair. Marije gaat ervoor zorgen.

Rob Lefeber

Rob Lefeber trekt de Nederlandse activiteiten van Upp! en zeker die in zijn woonplaats Almere. Almere is waar Rob en Jan Jaap het eerste Upp! Circular Plastic Innovation Center willen realiseren. Samen met de gemeente, lokale ondernemers, scholen en onderzoeksinstellingen en samen met de inwoners van Almere.

Ook plastic-afval-vrij worden?